Blog

децембар 4, 2020

Donacija tableta uređaja za đake u OŠ u selu Tovrljane kod Prokuplja

U Osnovnoj školi „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, danas su uručeni tableti uređaji učenicima odvojenog odeljenja ove škole u ​​Tovrljanu.

Uručenju ove donacije, koje je obezbedilo Udruženje „Istina“ iz Beograda, prisustvovala je većnica za obrazovanje i socijalna pitanja Gradskog veća Prokuplja, Katarina Veljković.

Pre svega želim da se ispred lokalne samouprave zahvalim Udruženju „Istina“ koje je našim učenicima u selu Tovrljanu poklonilo pet tablet uređaja. Kako ovu školu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, ova donacija će im omogućiti da saznaju na koji način se održava online nastava koju pohađaju stariji učenici, kao i da koriste sve prednosti savremenih komunikacija. – kazala je većnica Veljković i istakla da Grad Prokuplje nastoji da svim učenicima, kako u školama u gradu, tako i na seoskom području, obezbedi podjednake uslove za obrazovanje.

Udruženje „Istina“ u Beogradu postoji od 2012. godine i svoj humanitarni rad usmerava tamo gde je pomoć najpotrebnija. Naš rad uglavnom je usmeren na obrazovni sistem i pomoć malim školama, koje možda još uvek nemaju savremene uslove za rad.  Aktuelna epidemiološka situacija je proširila naše delovanje, tako da smo ovih dana pomagali i kovid bolnice, rekao je predstavnik Udruženja „Istina“, Branko Miloradović.

Koliko je ova donacija od značaja za učenike iz Tovrljana, istakao je direktor ove škole Goran Marjanović. On se ovim prilikom zahvalio donatoru i kazao je da će ovi mali osnovci sada, kao i deca u gradskim školama, moći da koriste Internet, da upoznaju razne zanimljive sadržaja i u slučaju potrebe, prate onlajn nastavu.

Petoro mališana danas je u matičnoj školi došlo sa svojim učiteljem, Markom Čikarićem. –Svaka donacija nam mnogo znači, jer savremenim nastavnim sredstvima omogućavamo našim učenicima da bolje i lakse savladavaju gradivo, nazvao je Čikarić i dodao da je škola u Tovrljanu itekako sagledana od lokalne samouprave, ali i brojnih donatora kao što je Kompanija Leoni, Dnevni boravak „Sunce“, kao i drugi humani ljudi koji pomažu da ova mala škola ni u kom smislu ne zaostaje za drugim školama. On se ovim prilikom zahvalio portalu 24 sedam koji je svojom reportažom o školi i đacima u Tovrljanu i inicijator ove donacije.

Akcije, Aktuelno